Pressemeddelelse: Julehjælp på Orø

Julemanden på hest. Taget på Bygaden i Bybjerg, Orø (Foto: Zuzana Vasa)

Julemanden på hest. Taget på Bygaden i Bybjerg, Orø (Foto: Zuzana Vasa)

Pressemeddelelse

Julehjælp på Orø

Er du økonomisk trængt i julen og kunne bruge hjælp til at få din juleaften fyldt med mad og godter, er muligheden her. En gruppe af erhvervsdrivende og private fra Orø er gået sammen om at donere 20 julekasser til lokale borgere med behov for hjælp.

Hvis du føler, at din økonomi er stram, og du har svært ved at se dig igennem julens mange økonomiske udfordringer, er her en mulighed for at få hjælp til én af julens store udfordringer – julemiddagen.

Ansøgningerne behandles af et udvalg bestående af sognepræst Kirsten Schmidt, skoleleder Mai-Britt Just Pedersen og læge Carsten Roug. Udvalget er de eneste, der ved, hvem de endelige modtagere af julekasserne er. Så du er som modtager fuldkommen anonym i forhold til lokalsamfundet.

Ideen er fostret og økonomisk garanteret af Liv og Mad, der i dag forpagter Orø Forsamlingshus.
”Med den seneste tids mange indsamlinger i tankerne, slog det mig, at der måske også var behov for at hjælpe lokalt. For få år siden stod jeg selv med en meget klemt økonomi og skulle vurdere, om mine få kontanter skulle gå til julemiddagen eller gaver til mine børn, så jeg ved hvor stressende, de mange juleudgifter kan være” siger Simon Drost fra Liv og Mad og fortsætter:
”Jeg er blevet utrolig glad for at se, hvor stor frivilligheden er på Orø. Det tog kun ganske få timer at få organiseret logistikken med ansøgningsudvalg og frivillige til at pakke julekasserne. Orø er nok en lille ø, men sikken et hjerte”.

Stadig plads til donorer
I skrivende stund er Dagli’ Brugsen Orø og Liv og Mad eneste donorer til julekasserne, og der er plads til mange flere både erhverv og private. Hvis man ønsker at deltage med indhold til julekasserne, kan man donere penge hos Lene i Ø-butikken. Drejer det sig om fysik indhold til julekasserne kan man henvende sig i Orø Forsamlingshus.

”Jeg har indtil videre kun nået at få kontaktet Dagli’ Brugsen om at deltage med indhold til julekasserne, så julemiddagen, mandelgaven og godterne er på plads. Det vil være dejligt, hvis der er flere, der har lyst til at støtte op om projektet. Jo flere vi er, jo større kan julekasserne blive. Hvem ved, måske kunne der også blive økonomi til et par julegaver eller andet i kasserne,” lyder det fra Simon Drost.

Sådan ansøger du
Eneste krav for at ansøge om en julekasse er, at ansøger er bosiddende på Orø og har en økonomi, der er under pres. Ansøgningen forgår under tro og love om ansøgers reelle behov. Ansøgere kan sende en ansøgning mærket ”Julekasse” via e-mail til Kirsten Schmidt (ksc@km.dk) eller almindelig post (Orø Kirke – Kirkekontor, Bygaden 54A, 4300 Holbæk). Ansøgningsfrist er søndag den 13. december 2015 – kl. 14:00. I ansøgningen bedes ansøger også informere om antal voksne og børn i husstanden samt køn på samme.

Pressekontakt:
For interview, besøgsaftaler eller andet, kontakt venligst:

Simon Drost
Tlf. 24 20 56 73
E-mail: info@livogmad.dk

Vedhæftet:
Word Dokument 001 – Pressemeddelelse: Julehjælp på Orø
Billede 001 – Julemanden på hest. Taget på Bygaden i Bybjerg, Orø (Foto: Zuzana Vasa)
Billede 002 – Orø Kirke (Foto: Simon Drost)
Billede 003 – Orø Kirke og Bybjerg (Foto: Simon Drost)

Download Word Dokument Julemanden på hest. Taget på Bygaden i Bybjerg, Orø (Foto: Sune Abelgren Nielsen) 002 - Orø Kirke (Foto: Simon Drost) 003 - Orø Kirke og Bybjerg (Foto: Simon Drost)

Admin

This is author biography section, post authors can write their basic introduction here. They can easily edit this by logging into their WordPress profile on your website. Telling your readers who you are gives a personal touch to your blog posts. Visit my website, Facebook, Twitter